Ioana Cuzino

Ce a gasit acest tanar ieri, pe o plaja din Mamaia

Suntem aproape de sfarsitul sezonului estival, iar toata lumea incearca sa profite din plin de vremea buna. Multi dintre turisti aleg litoralul romanesc, astfel ca cei care au fost zilele trecute la mare au avut parte de o mare surpriza. De la un capat la altul, litoralul este sufocat de alge, care au invadat nu doar apa, ci si plajele.

Mirosul este de nesuportat, se plang turistii. Caldura e de vina, spun autoritatile, care degeaba strang seara algele, ca dimineata e plin iar. Statiunea Venus, de exemplu, pe distante de sute de metri, malul este acoperit cu alge, iar in apa turistii abia daca mai pot inainta prin vegetatia acvatica, potrivit stirilekanald.ro.

Adimistratorii de plaje spun ca s-au apucat sa adune algele in gramezi, pentru ca mai apoi seara, muncitorii de la Apele Romane sa le culeaga si sa le puna in utilaje.

La fel ca in statiunile din sud, si pe plajele din Constanta turistii dau peste tone de alge, dar si peste meduze moarte. O imagine care ii face sa regrete ca au ales sa-si faca vacanta in tara.

Loading...

Plajele din Mamaia sunt si ele acoperite cu alge in zona malului, iar autoritatile recunosc ca sunt depasite de situatie. Cei de la Apele Romane spun ca strang cantitati uriase de vegetatie seara, insa dimineata apar din nou. Asta, din pricina temperaturilor tot mai ridicate din apa.

Loading...