Ioana Cuzino

Românul care donează 1 milion de euro

Fondatorul unicornului UiPath, Daniel Dines, va dona 1 milion de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame din Paris, ce a fost mistuită de flăcări luni seară. IT-istul a făcut anunțul pe scena unui eveniment pentru tehnologie care are loc în Franța.

Daniel Dines, românul care donează 1 milion de euro pentru refacerea Catedralei Notre Dame
UiPath este o companie românească ce are sediul în Statele Unite și București și birouri în șase țări și este specializată în dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office. Compania a fost fondată în Capitală de românii Marius Tîrcă și Daniel Dines, iar din acel moment s-a specializat în dezvoltarea de roboți software care automatizează procesele de lucru din companii.

La evenimentul UiPaht Together Paris din Franța, românul a spus: „UiPath datorează multe Franţei şi culturii franceze. Este timpul să dăm şi noi ceva înapoi Franţei. În numele UiPath, aş vrea să donez 1 milion de euro pentru reconstruirea Notre Dame”. Compania ar putea ajunge în viitorul apropiat la o evaluare de 7 miliarde de dolari, înregistrând numai în 2016 venituri de 3,5 milioane de dolari, de unde se poate deduce că veniturile startup-ului ar crește cu 5614% în aproape doi ani. De altfel, mulți oameni și-au adunat forțele pentru a reconstrui cât mai curând Catedrala Notre Dame.

Loading...